Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Marianne Brug van Liminal Consult, leiderschap en loopbaan coaching
beroepsCoach

Over Marianne

Bij alles wat ik doe en heb gedaan in mijn leven, staat mijn liefde voor verhalen voorop. Verhalen vormen ons, beïnvloeden ons gedrag en maken ons tot wie we zijn. Het mooie van mijn werk als coach is dat ik elke dag leer van de verhalen die ik hoor en mijn eigen verhaal steeds beter leer kennen. 

Al vanaf mijn eerste leidinggevende ervaring, raakte ik gefascineerd door het gedrag van mensen en teams, en de invloed daarvan op organisatieresultaten. Ik help nu leiders en teams het beste resultaat te halen dankzij het maken van verbinding, het creëren van bewustwording en het overdragen van kennis.

Mensen omschrijven mij als enthousiast, verbindend, intuïtief, analytisch en doortastend. Ik hou ervan om samen, vanuit een sfeer van vertrouwen en veiligheid, te zoeken naar wat er écht speelt. 

Wie ben jij en door welk verhaal ben jij gevormd? Wat drijft jou en welke reis wil je ondernemen?

Mijn visie & Drive

Ik geloof dat mensen tot zeer veel in staat zijn, vaak veel meer dan ze zelf geloven

Wat mij drijft is, dat ik graag wil dat mensen meer bewust worden van zichzelf, ontdekken wie ze zijn en wat ze allemaal in hun mars hebben. Zelfbewustzijn is een voorwaarde voor groei en ontwikkeling en inspireert om daadwerkelijk in beweging te komen.

Tegenwoordig is coaching geen overbodige luxe. De verwachtingen in organisaties en ons leven zijn hoog, veranderingen gaan razendsnel en de complexiteit neemt toe. De evolutie laat zien dat ontwikkeling een natuurlijke drijfveer is voor ons, maar toch vinden we dit vaak ingewikkeld: iets remt ons af en we weten niet altijd waarom en waardoor. Coaching is een krachtige manier om jou hierbij te helpen.

Het doel van coaching is jezelf te ontwikkelen, waarbij persoonlijke en professionele groei onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wie jij bent als mens, bepaalt jouw gedrag, de keuzes die je maakt en hoe jij samenwerkt. In de coaching werk je aan een scherpe bewustwording, (zelf)inzicht en aan concrete doelen vanuit een positieve en realistische focus.

Ik werk vanuit de waarden dat ieder mens:

 • waardevol en uniek is;
 • gevormd is door nature en nurture;
 • zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen leven en keuzes;
 • in staat om zich te ontwikkelen.

Ik begeleid jou in het proces, jij bepaalt de richting en het resultaat. Een traject bij mij is uitdagend, diepgaand, verhelderend en resultaatgericht.

Liminal Consult

Wat betekent Liminal?

Liminal betekent ‘op de drempel van bewustzijn’. Zelfbewustzijn is een voorwaarde voor groei en ontwikkeling.

De liminale fase gaat over het zoeken naar een nieuwe richting of oplossing in een onzekere en steeds veranderende fase waarin veel organisaties zich bevinden.

Het toepasbaar maken van kennis uit de psychologie en veranderkunde zijn daarbij van onschatbare waarde. Hier help ik bij.

kennis & Intuïtie

Achtergrond

Ik ben niet alleen beroepscoach. Ik heb 25 jaar ervaring als leidinggevende op diverse niveaus en verschillende plekken in de media. Het klappen van de zweep ken ik, waardoor ik mij goed kan inleven in het werk en de situatie van een ander en wat er speelt in de organisatie. 

Daarnaast heb ik een Master in de toegepaste Arbeids- en organisatiepsychologie en heb ik verschillende onderzoeken gedaan, waardoor ik veel kennis in mijn rugzak bezit en onderbouwd te werk ga.

Naast de inzet van evidence based methoden, vertrouw ik daarbij op intuïtie als waardevol instrument, van mezelf en de ander, het team en de organisatie. Werken met alles wat wel of juist niet aanwezig is. In de verbinding onderling en de omgeving waar men zich bevindt.

Ik geloof in de werking van denken en analyseren in combinatie met voelen en ervaren.

Opleidingen

 • Master Arbeids & Organisatiepsychologie
  MSc, toegepaste wetenschap
 • Opleiding tot Beroepscoach, HBO+ 
 • Journalistiek & Communicatie, BJ

Trainingen

 • Deep Democracy
 • Teamcoach
 • Storytelling van Robert McKee
 • Senior project management
 • Diverse leiderschapstrainingen

Certificeringen

 • Intodrives Drijfverenscan
 • HEXACO PR-I Persoonlijkheidsmodel
  (verbeterd vervolg op de Big 5)

Aangesloten bij de NOBCO, beroepsorganisatie voor professionele coaches.

Marianne Brug van Liminal Consult, leiderschap en loopbaan coaching

“De grootste kracht van de verandering is bewust wording en bewust zijn: stil staan, ademhalen, voelen en het leven ten volste omarmen. Minder rennen, beter luisteren naar je lijf en meer verbinding maken met wie je ten diepste ben en met de mensen om me heen. Voor mij zit daar het echte geluk.”

Marianne Brug van Liminal Consult, leiderschap en loopbaan coaching
wist je…?

Marianne in het kort

Drentse roots

Ik ben geboren en getogen in Drenthe, waarbij ik de nuchtere mentaliteit en zoektocht naar zingeving heb meegekregen van mijn ouders. De combi van ratio & intuïtie kenmerken mij als vrouw en vriendin, partner en moeder van twee kinderen en coach.

Mijn loopbaan

Mijn werkervaring heb ik vooral opgedaan in de mediasector waar ik begon als programmamaker & eindredacteur voor radio & tv. Daarna heb ik mijn eigen coachpraktijk in de media opgezet.

De laatste jaren heb ik gewerkt als verandermanager en heb ik vrijwilligerswerk gedaan als coach bij Vluchtelingenwerk.

Motor & nature lover

Sinds kort heb ik een nieuwe liefde: de motor. Ik hou van de vrijheid die het me geeft.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen leren en ontdekken. Ik word intens gelukkig als ik in de natuur ben, van een wandeling op de heide, tot skiën in de Alpen.

Klaar om een positieve impact te maken?