Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Marianne Brug van Liminal Consult, leiderschap en loopbaan coaching
coaching

Loopbaan Ontwikkeling

Wil jij stappen zetten in je loopbaan, maar je weet niet waar je moet beginnen? Als loopbaancoach help ik jou bij het onderzoeken van jouw carrièrepad.

Je krijgt inzicht in je (onbewuste) talenten, vaardigheden en drijfveren, waardoor je in beweging komt en vrijheid ervaart om je ambitie te realiseren.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging of verdieping en ontwikkeling in je werk?

Wil je ontwikkeling in je huidige functie of wil je buiten de gebaande paden kijken? Dat is aan jou. Samen gaan we gestructureerd en intuïtief aan de slag met wie jij bent, wat je wensen zijn en waardoor je belemmerd wordt. 

Vragen die centraal staan zijn: wie ben ik, wat kan en wat wil ik bereiken in mijn loopbaan? Een loopbaantraject is zowel verdiepend als actiegericht. Je komt in beweging om jezelf te ontwikkelen of een praktisch plan te maken voor jouw nieuwe toekomst. 

Ik geloof dat werk een ontzettend belangrijk element is in ons leven. Werk levert geluk en vrijheid op als we werk doen waar we in geloven, waarin we kunnen bijdragen en onze talenten kunnen inzetten. Werk vormt ons zelfbeeld, onze waarde en wie we zijn. Daarom is het van belang dat je werk doet dat bij jou en je levenssituatie past en daar plezier en voldoening uithaalt.

Vragen waarmee ik je kan helpen

  • Wat is de volgende stap in mijn loopbaan?
  • Kan ik me verder ontwikkelen op mijn huidige werkplek?
  • Hoe combineer ik mijn werk en privé op een gezonde manier?
  • Hoe vind ik een baan die bij me past en waar ik energie van krijg?
  • Op welke manier kan ik beter omgaan met drukte en stress?
  • Ik wil graag een carrière switch maken, maar hoe doe ik dat?

Intakegesprek

Heb jij een loopbaanvraag waarmee je graag aan de slag wilt? Dan ben je welkom voor een intakegesprek. Samen kijken we wat jouw zoektocht inhoudt en hoe ik jou daarin kan begeleiden.

Marianne Brug van Liminal Consult, leiderschap en loopbaan coaching
zet concrete stappen

Wat gaat loopbaancoaching jou opleveren? 

Een loopbaantraject kan levensveranderend zijn als jij een nieuwe stap zet in je carrière. Je vindt een nieuwe baan, gaat weer studeren of gooit het roer om.

Het traject kan ook een ontwikkeling zijn in je huidige loopbaan, waardoor jij jezelf meer kan uitdagen en meer plezier ervaart. Of door de coaching ervaar jij minder stress en meer rust in je werk en in je leven.

De uitkomsten zijn afhankelijk van jouw vraag en zoektocht. Wel geeft elk traject inzicht in wie jij bent, wat je talenten en drijfveren zijn en welke ambities jij wilt realiseren. Je hebt tools in handen om jouw loopbaan verder vorm te geven en kan concrete stappen zetten in jouw ontwikkeling.

Hoe het werkt

De invulling van loopbaancoaching is maatwerk en bestaat uit een traject van 6-8 sessies. Een LoopbaanScan bestaat uit een dagdeel coaching.

Vrijblijvend intakegesprek

Tijdens een (online) vrijblijvend gesprek maken we kennis en verkennen we je vraagstuk. We bespreken jouw behoeften voor de begeleiding, mijn werkwijze als coach en maken afspraken voor het traject. Deze vatten we samen in een coachplan.

Ontwikkelscan

Een ontwikkelscan geeft inzicht in jezelf, wie je bent en waardoor jij gedreven en gemotiveerd wordt. We bespreken wat de uitkomsten voor jouw loopbaanvraag betekenen.

Ik werk met gevalideerde wetenschappelijke vragenlijsten (o.a. Intodrives drijfverenscan & Hexaco PI-R).

Traject

In de volgende sessies ga je aan de slag met jouw ontwikkeling. Dat doen we door gesprek en het inzetten van diverse methoden voor loopbaancoaching. Je krijgt opdrachten en tools mee voor jouw zoektocht. Dit traject is diepgaand, verhelderend, intuïtief en praktisch.

Plan van aanpak

We eindigen het traject met een evaluatie over wat je geleerd hebt en in hoeverre je doelstellingen zijn bereikt. Je sluit het traject af met een plan van aanpak: welke acties ga je wanneer ondernemen en wat heb jij nodig om je plan te realiseren?

Follow-up

Indien wenselijk kunnen we nog een follow-up plannen drie maanden na je laatste sessie. Jij bepaalt wat je in deze sessie wilt inbrengen of welke stap je nog wilt zetten.

Coaching Opties

6-8 sessies

Loopbaantraject

Een volledig loopbaantraject is een diepgaand en praktisch traject en helpt jou om de volgende stap te zetten in je loopbaan.

Dit traject bevat een vrijblijvend intakegesprek en 6 coachsessies, inclusief een rapportage van de ontwikkelscan.

1 dagdeel

Loopbaan Scan

Kortdurende, intensieve coaching voor een concreet vraagstuk waar jij op in wilt zoomen. Je krijgt vooraf een intakegesprek en maakt een ontwikkelscan. We prikken samen een dagdeel waarbij je even helemaal weg bent uit de waan van de dag.

Je krijgt een rapportage van de ontwikkelscan, inzicht in jouw loopbaanvraag en ontwikkelpunten en creëert een heldere focus voor jouw vervolgstappen.

Op maat

Ontwikkeltraject maatwerk

Wil jij je graag ontwikkelen in je huidige functie, beter leren omgaan met stress of je wilt begeleiding voor een ander werk gerelateerd onderwerp? Dan maken we een plan van aanpak op basis van maatwerk.

Heeft jouw werkgever een loopbaan- of ontwikkelbudget ter beschikking? Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn voor jouw unieke traject binnen de investering. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Marianne Brug van Liminal Consult, leiderschap en loopbaan coaching

Werk vormt ons zelfbeeld, onze waarde en wie we zijn. Daarom is het van belang dat je werk doet dat bij jou en je levenssituatie past en daar plezier en voldoening uithaalt.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een traject en hoeveel gesprekken zijn nodig?

Elk traject is maatwerk en de duur verschilt per persoon. In de intake bepalen we hoeveel sessies en welke duur het beste bij jouw vraag past.

Welke methoden gebruik je?

Ik gebruik een breed palet van methoden, kennis en tools uit het coachingsvak, de arbeids- en organisatiepsychologie en (verander)management (o.a.Intodrives, Hexaco, Transactionele analyse, RET, Kernkwadranten, Voice-Dialogue, Deep Democracy, Agile).

Waar vindt de coaching of mentoring plaats?

Dat kan op een rustige ruimte op jouw werk, in mijn coachruimte of online of een combinatie van deze plaatsen.

Wat is de investering van een traject?

Elk traject is maatwerk en het maakt verschil of jij de investering zelf doet of jouw werkgever. Na de intake kan ik een investering op maat communiceren. Betaal je het traject zelf en wil je duidelijkheid vooraf, laten we dan even contact zoeken over de mogelijkheden.

Kunnen de kosten worden vergoed?

Veel werkgevers hebben een ontwikkel- of loopbaanbudget voor jou als werknemer gereserveerd. Informeer daarvoor bij de afdeling personeelszaken of HRM van jouw werkgever. Bedrijven kunnen de kosten opvoeren als bedrijfskosten.

Boven een bedrag van 250 euro zijn de kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Voorwaarde is dat de kosten worden ingezet voor ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching voldoet hier meestal aan als je vraagstuk gaat over beter of effectiever presteren op je werk of bij het vinden van een andere baan, zowel bij je huidige werkgever als daarbuiten. Check voor meer informatie de belastingdienst of jouw belastingadviseur.

Heb je een andere vraag? Alle vragen zijn welkom, neem gerust contact op!