Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Marianne Brug van Liminal Consult, leiderschap en loopbaan coaching
coach & mentor

Ontwikkeling jouw leiderschap

Ik begeleid leiders vanuit moed en nieuwsgierigheid naar zichzelf en hun rol in de organisatie te kijken en in beweging te komen.

Bewuste leiders die zichzelf kennen en werken vanuit verbinding, daadkracht en ondersteuning, kunnen een enorme positieve impact creëren in de organisatie en de maatschappij!

Hoe maak jij het verschil als leider in deze uitdagende tijd?

Herken je dit? Er gebeurt veel in de organisatie waar je werkt. Alles is vluchtiger, complexer en voelt meer onzeker. De verwachtingen en de werkdruk zijn hoog, terwijl veranderingen om je heen gewoon doorgaan. Wat een uitdaging!

Het lijkt een tegenstelling, maar deze drukke tijd vraagt om vaker stil te staan voor reflectie en bewustwording. Waar ben ik mee bezig en tot welk doel? Wie ben ik in deze veranderende wereld en wie wil ik zijn? Wat wil ik bijdragen en hoe wil ik dat vormgeven?

Dit ontwikkelproces hoef je niet alleen te doen. Ik help je daar graag bij door vragen te stellen, spiegels voor te houden en kennis mee te geven.

Oude manieren van samenwerken en leidinggeven zijn niet meer houdbaar. Je wilt het anders doen en goed omgaan met de uitdagingen van deze tijd, maar hoe?

Vragen waarbij ik jou help

 • Op welke manier vergroot ik mijn impact als (informele) leider?
 • Hoe ga ik meer bottom-up leidinggeven in plaats van top-down?
 • Hoe kan ik een aantrekkelijke visie creëren wanneer alles steeds verandert?
 • Wanneer stop ik met rennen en zorg ik voor meer verbinding en reflectie?
 • Hoe zorg ik dat medewerkers & teams hun verantwoordelijkheid nemen?
 • Hoe ga ik om met weerstand en tegenstellingen?
 • Inclusiviteit en diversiteit zijn populaire woorden, maar hoe ga ik daar praktisch mee aan de slag?
 • Hoe kan ik teamvertrouwen verbeteren als er zoveel onzekerheid is?
helderheid

Wat levert leiderschap ontwikkeling op?

 • Bewustwording over wie jij bent in je rol als leider en wat jouw impact is op medewerkers & teams.
 • Helderheid over het ontstaan van jouw mindset en patronen, hoe je deze positief kan inzetten en wat je daarin los te laten hebt.
 • Een duidelijk verhaal over jouw visie als leider, waar jij voor staat en wat jij wilt realiseren vanuit de organisatiedoelen.
 • Weten hoe jij op een goede manier verandering kunt realiseren door inzicht in de bovenstroom (praktische zaken) en onderstroom (dynamieken, mindset & cultuur) van teams & afdelingen.
 • Kennis en praktische methoden die jou helpen in de dagelijkse praktijk van leidinggeven.

Hoe het werkt

Voor elke vorm van begeleiding geldt dat ik maatwerk hanteer. Ieder mens is anders, elk vraagstuk is anders en iedereen leert op hun eigen unieke wijze. Daar sluit ik op aan.

Vrijblijvend intakegesprek

Tijdens een (online) vrijblijvend gesprek maken we kennis en verkennen we je vraagstuk. We bespreken jouw behoeften voor de begeleiding, mijn werkwijze als coachen maken afspraken voor het traject. Deze vatten we samen in een plan van aanpak.

Ontwikkelscan

Een ontwikkelscan geeft inzicht in jezelf, wie je bent en waardoor jij gedreven en gemotiveerd wordt. We bespreken wat de uitkomsten voor jou en je ontwikkelvraag betekenen. Ik werk met gevalideerde wetenschappelijke vragenlijsten (o.a. Intodrives drijfverenscan & Hexaco PI-R).

Traject

In een vooraf besproken aantal sessies gaan we aan de slag met jouw vraagstuk en ontwikkeling. Je krijgt opdrachten en tools mee om in de praktijk te oefenen en te reflecteren. Er is een mogelijkheid om extra online ‘tussendoor-sessies’ af te spreken voor actuele vragen/situaties in de praktijk.

Evaluatie

We eindigen het traject met een evaluatiegesprek over wat je hebt geleerd en in hoeverre je doelstellingen zijn bereikt. Wat heb jij nodig om de ontwikkeling na dit traject zelfstandig voort te zetten?

Follow-up

Drie maanden na het traject vindt een follow-up gesprek plaats over hoe het gaat met jou en je ontwikkeldoelen. Jij bepaalt wat je in deze sessie wilt inbrengen of welke stap je nog wilt zetten.

Marianne Brug van Liminal Consult, leiderschap en loopbaan coaching
mijn ervaring als leider

Over Marianne

Mijn toegevoegde waarde als coach komt niet alleen uit mijn expertise over de arbeids- en organisatiepsychologie, maar ook uit mijn ervaring als teamleider en manager. In deze functies heb ik verschillende teams & afdelingen helpen te bouwen, te ontwikkelen en te (re)organiseren.

Ik ken de lol die je kunt hebben van topteams die mooie resultaten boeken en de pijn die je hebt als je afscheid moet nemen van dingen die niet meer werken in teams.

Leiderschap Trajecten

Voor teamleiders, managers & executives

Maatwerk traject

Met mijn flinke dosis kennis en ervaring als coach en leidinggevende, ken ik jouw rol en de bijbehorende dynamieken als geen ander. In een een-op-een coachtraject begeleid ik jou in de vraagstukken die je bezighouden. Jij bepaalt de richting, ik prikkel en stel vragen.

Daarnaast krijg je praktische tools om vol vertrouwen en vanuit een heldere visie en strategie te werken. Door verantwoordelijkheid te nemen voor jouw ontwikkeling leer je je rol als leider nog beter vorm te geven en creëer je meer impact in de organisatie door te ontdekken hoe jij het beste kan aansturen, delegeren, ondersteunen, motiveren en besluiten kan nemen.

Voor startende leidinggevenden

Mentoring traject

Starten met leidinggeven is leuk en spannend! Je gaat een nieuwe kant van jezelf ontdekken, waarbij je vaak oude gewoontes moet loslaten en nieuwe dingen gaat leren. Ik help je graag met al je vraagstukken.

Vanuit mijn eigen ervaringen als leidinggevende weet ik hoe het is om een nieuw team te bouwen, veranderingen door te voeren en ‘ineens’ als leider voor de groep te staan. Naast mijn coachvaardigheden bied ik mijn kennis, expertise en ervaring aan om jou in je rol als leider te helpen groeien.

Samen sparren we over de onderwerpen die je bezighouden en zoeken we naar werkende oplossingen of strategieën. Dit traject is een geweldige boost voor de ontwikkeling van jezelf en je vaardigheden en het vergroten van je kennis over leiderschap & psychologie.

Voor informele leiders

Begeleidingstraject

Van steeds meer medewerkers wordt informeel leiderschap verwacht: niet de strepen, wel de invloed. Maar hoe doe je dat? Hoe neem je regie, hoe creëer je draagvlak en zet je mensen in beweging?

In dit traject kan je kiezen voor coaching, mentoring of een combinatie van beide. Het gaat erom dat je inzicht krijgt in het krachtveld waarin je werkt, wat jouw unieke toegevoegde waarde is en hoe jij leiderschap kan tonen zonder hiërarchie.

Ik geloof dat leiderschapsontwikkeling begint met de groei van persoonlijk leiderschap. Je staat voor een mooie uitdaging, waarin ik jou graag begeleid vanuit al mijn kennis en ervaring als leider, coach en mentor.

Marianne Brug van Liminal Consult, leiderschap en loopbaan coaching

Bewuste leiders die zichzelf kennen en werken vanuit verbinding, ondersteuning en daadkracht, kunnen een enorme positieve impact creëren in de organisatie en de maatschappij!

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een traject en hoeveel gesprekken zijn nodig?

Elk traject is maatwerk en de duur verschilt per persoon. In de intake bepalen we hoeveel sessies en welke duur het beste bij jouw vraag past.

Welke methoden gebruik je?

Ik gebruik een breed palet van methoden, kennis en tools uit het coachingsvak, de arbeids- en organisatiepsychologie en (verander)management (o.a.Intodrives, Hexaco, Transactionele analyse, RET, Kernkwadranten, Voice-Dialogue, Deep Democracy, Agile).

Waar vindt de coaching of mentoring plaats?

Dat kan op een rustige ruimte op jouw werk, in mijn coachruimte of online of een combinatie van deze plaatsen.

Wat is de investering van een traject?

Elk traject is maatwerk en het maakt verschil of jij de investering zelf doet of jouw werkgever. Na de intake kan ik een investering op maat communiceren. Betaal je het traject zelf en wil je duidelijkheid vooraf, laten we dan even contact zoeken over de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen coaching en mentoring?

In een coachtraject begeleid ik jou om zelf antwoorden te vinden op jouw vraagstukken. Tijdens een mentortraject geef ik daarnaast concreter hulp en advies vanuit mijn eigen ervaring als coach en leider.

Voor mij zijn deze twee vormen van begeleiding wezenlijk anders en tegelijk is het niet een knop die aan of uit gaat. Ik sluit aan op wat jij nodig hebt en maak bespreekbaar op welke manieren ik dat kan doen.

Kunnen de kosten worden vergoed?

Veel werkgevers hebben een ontwikkel- of loopbaanbudget voor jou als werknemer gereserveerd. Informeer daarvoor bij de afdeling personeelszaken of HRM van jouw werkgever. Bedrijven kunnen de kosten opvoeren als bedrijfskosten.

Boven een bedrag van 250 euro zijn de kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Voorwaarde is dat de kosten worden ingezet voor ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching voldoet hier meestal aan als je vraagstuk gaat over beter of effectiever presteren op je werk of bij het vinden van een andere baan, zowel bij je huidige werkgever als daarbuiten. Check voor meer informatie de belastingdienst of jouw belastingadviseur.

Heb je een andere vraag? Alle vragen zijn welkom, neem gerust contact op!